top of page
Search
  • zkostadinovska4

Избрани најдобрите творби од ликовниот конкурс за детски цртежи

Рудник САСА избра 12 од најдобрите цртежи кои беа пријавени на отворениот ликовен конкурс за детски цртежи со илустрации поврзани со работењето на рудникот и неговото значење за семејството и заедницата.


На конкурсот беа пријавени вкупно 68 ликовни творби од деца на возраст од 5 до 15 години кои живеат на територијата на општина Македонска Каменица, како и од деца на вработените во САСА.


Избраните 12 цртежи ќе бидат искористени како илустрации за календарот на САСА за 2023 година, а останатите пристигнати цртежи ќе ги красат новогодишните честитки што ќе бидат испратени на вработените, соработниците и партнерите на Рудник САСА.


Беше навистина тешко да се изберат најдобрите, затоа што сите цртежи кои пристигна се убави и прекрасно го покажуваат начинот како децата ја гледаат САСА и значењето што има рудникот за нив, за нивните семејства и за целата заедница. На сите деца, од срце им благодариме за нивниот вложен труд во изработка на цртежите и ги охрабруваме и понатаму да го развиваат својот талент.


46 views0 comments

Comments


bottom of page