top of page
Search
  • Writer's pictureSasa Mine

Средба на претседателот Пендаровски со најдобриот рудар и менаџерскиот тим на Рудник Саса

Updated: Dec 8, 2020

Претседателот Стево Пендаровски денеска прими делегација на Рудникот САСА од Македонска Каменица, предводена од генералниот директор Олег Телној. Покрај менаџментот на компанијата, на средбата беше присутен и Звонко Стоименовски, најдобар рудар за 2020 година во Рудникот САСА.

На средбата, како што соопштија од неговиот кабинет, претседателот Пендаровски му упатил честитки на Звонко Стоименовски за признанието Најдобар рудар за 2020 година, оценувајќи дека во рударството, како една од најтешките професии, клучна алка за успех, покрај технологијата, е трудот и храброста на рударите. Претседателот Пендаровски изразил благодарност за севкупниот труд на рударите и резултатите што ги постигнуваат, како влог во македонската економија.-На средбата менаџментот на Рудникот САСА го запозна претседателот Пендаровски со тековната работа на компанијата, во услови на пандемија, планираните инвестициски активности, како и вложувањата во заедницата. Според менаџментот на компанијата, и покрај сите предизвици што ги наметна актуелната пандемија, рудникот САСА продолжи безбедно да произведува олово и цинк, во согласност со плановите за производство, притоа задржувајќи го фокусот на инвестициите во современа технологија, во безбедноста и благосостојба на вработените и заштитата на животната средина, соопшти кабинетот на претседателот.
23 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page